top of page
Omgeving Bed and Breafast B&B de Linten Klarenbeek

OMGEVING

Het dorp Klarenbeek is genoemd naar een landgoed dat aan de Klaarbeek lag, een beek die later ook de Klarenbeek ging heten. Tussen het dorp en de naburige plaatsen Apeldoorn en Beekbergen heeft het laatste oerbos van Nederland gelegen, het Beekbergerwoud. Na de bouw in de achttiende eeuw van een door waterkracht aangedreven kopermolen vormde zich een nederzetting, die halverwege de negentiende eeuw een eigen rooms-katholieke kerk kreeg. Omstreeks 1871 werd de molen vervangen door een houtzagerij. Het bedrijf was generaties lang in handen van de familie Krepel. Voor de aanvoer van het hout en de afvoer van de producten (vooral sigarenkistjes) werd een spoorverbinding aangelegd met de even noordelijker gelegen spoorlijn tussen Apeldoorn en Zutphen. Daar kwam toen ook een halte voor personenvervoer. Klarenbeek heeft het kleinste stationnetje van Nederland.

 

Omgeving

B&B de Linten staat in een prachtige omgeving, met veel natuur. Gelokaliseerd aan de poort van de Veluwe en midden in de Stedendriehoek Zutphen, Deventer en Apeldoorn bevindt de B&B zich centraal tussen allemaal toeristische hoogtepunten.

Een kleine greep uit de activiteiten in de regio:
(klik op de link voor informatie) 

Attracties

Apenheul

Paleis het Loo

Museum More Gorssel

Museum Kröller Müller

Nationaal park De Veluwezoom

Natuur

Beekbergerwoud

Even ten zuiden van Apeldoorn ligt het Beekbergerwoud. In dit laatste oerbos van Nederland, werd in 1871 de laatste boom geveld. Natuurmonumenten is in 2006 begonnen met het herstel van het gebied en probeert daarbij iets van de sprookjesachtige wildernis terug te brengen. Vanaf de parkeerplaats aan de Woudweg in Klarenbeek kun je in het Beekbergerwoud wandelen .

Roofvogeltuin De Havikshof

De Havikshof is een prachtige parkachtige aangelegde tuin met mooie doorkijkjes en een grote waterpartij. Deze modelsiertuin heeft veel verschillende soorten roofvogels in kooien zitten. Wandel door de siertuin en kun je de verschillende roofvogels bekijken. Meer weten over de roofvogels? Vraag dan om een rondleiding. Op afspraak worden ook roofvogelshows gegeven.

 

Landgoed Klarenbeek

Op Landgoed Klarenbeek worden kunst en ambacht verenigd. Deze bijzondere combinatie maakt het landgoed tot een inspirerende locatie voor uw zakelijke ontmoetingen, familiefeesten, workshops, meubelrestauratie en natuurrecreatie.

Wandelingen

Een kleine greep uit alle de mogelijkheden:

Klarenbeekse klompenpad. Afstand: 13 km. Startplaats: BB de Linten

Trage Tochten Voorsterbeek. Afstand: 9 km. Startplaats: Klarenbeek                       

Groene Wissels De Klarenbeek. Afstand: 14 km. Startplaats: Klarenbeek

Fietsroutes

Knooppuntenroute 94 en 95 gaan door Klarenbeek. Verder zijn er diverse fietsroutes in de omgeving beschikbaar.

Recreatie/welness

Recreatiegebied Bussloo is een prachtig waterrijk gebied dat allerlei mogelijkheden voor wandelen, zwemmen of zonnen biedt.

Thermen Bussloo

De Veluwse Bron

Winkelen

Deventer, de historische Hanzestad aan de IJssel met zijn vele, goed bewaarde monumenten en gezellige binnenstad ligt in de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen) waar Klarenbeek midden in ligt.

Zutphen wordt ook wel Torenstad genoemd vanwege zijn grote, historische gebouwen die de skyline vormen van de stad. Met verschillende musea, hofjes en andere bezienswaardigheden waan je je hier bijna in de Middeleeuwen. Deze middeleeuwse stad biedt naast een bijzondere architectuur ook een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur.

Apeldoorn heeft een veelzijdig horeca- en winkelaanbod in de binnenstad en kent een aantal bekende grote attracties zoals de Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo en het Coda Museum.

Overige

Lees hier de Zoover top 10 bezienswaardigheden van Klarenbeek.

Restaurants

Er zijn diverse restaurants in de omgeving van Klarenbeek.
Bekijk hier de Tripadvisor top 10.

bottom of page